Overslaan en naar de inhoud gaan

 

Hubert werd geboren in Merksem en stierf in Antwerpen op 21 juni 2023.

Voor het grootste gedeelte van zijn beroepsloopbaan was hij docent aan de Antwerpse Hogeschool departement kinesitherapie.

Hij richtte samen met Leo Geerts "De Schrijversacademie" op, die als bedoeling heeft het vak schrijven aan te leren. Een opleiding, die in de Verenigde Staten aan de meeste hogescholen gegeven wordt. Voorts is hij een aantal jaren hoofdredacteur van het literaire tijdschrift Deus ex Machina geweest. Zijn eerste roman Proloog voor een tijdrit verscheen in 1989. Door zijn werkzaamheden voor de Schrijversacademie met daarbij nog een voltijdse betrekking, bleef er geen tijd over om nog te schrijven.

Sinds 1999 heeft hij zijn activiteiten als auteur weer hernomen en schrijft hij thrillers. Hij is ere-voorzitter van de Vereniging van Vlaamse Letterkundigen en gewezen voorzitter van het Genootschap van Vlaamse misdaadauteurs.

In 2000 verscheen zijn eerste thriller 'Voltaire en de zaak Chemalo' bij de uitgeverij Kramat. Het verhaal speelt zich voornamelijk in Antwerpen af en de lezers zullen algauw stukken van het decor herkennen. Over het boek schreef de Nederlandse Bibliotheekdienst: "Het is een spannend verhaal waarbij de speurzin van politie en lezer danig op de proef wordt gesteld."

'Voltaire en de Europese Unie' verscheen bij dezelfde uitgeverij in 2001. De roman verhaalt hoe door sommige instellingen en lobbygroepen de ontwikkeling van alternatieve energie wordt tegengewerkt. Gazet van Antwerpen schreef over het boek: "Het is geen klassieke whodunit, waarin een detective een moord moet oplossen." De dood van een secretaresse van het directoraat van wetenschap bij de Europese Unie komt pas in het midden van het boek aan de orde. Maar de auteur weeft er via een heel eigen structuur wel een vernuftig web rond. In de geleidelijke ontrafeling schuilt de kracht van zijn schriftuur.

In 2004 verschijnt bij Artus uitgevers 'Voltaire en Vodkawraak' . Het is het relaas van een tapijtenfabrikant die in Moskou vodka gaat stoken om zijn verlieslatende tapijtenverkoop te compenseren. 'De Zondag' schreef over dit werk: 'De auteur slaagt erin de spanning tot het einde vol te houden, waarna de puzzel netjes in elkaar valt.'

In 2006 verschijnt bij dezelfde uitgever 'Voltaire en de Chinese Connectie' . Het boek handelt over een pharmagigant die door mislukte experimenten bij een Chinees bedrijf terechtkomt dat nepmedicamenten aan de man brengt. 'Het verhaal is een mix van fictie en non-fictie tegen de achtergrond van heel wat bekende locaties in Antwerpen. Het leent zich uitstekend voor een verfilming', aldus burgemeester Patrick Janssens in 'Het Nieuwsblad'.