Overslaan en naar de inhoud gaan

Boeken

Rode lippen en onkruid

Rode lippen en onkruid

Robbe Tjerk en zijn vriendin commissaris Jasmien Kraay raken na een colloquium van onderzoeksjournalisten in Antwerpen ongewild verstrikt in een verdacht Russisch ondergronds netwerk.

Na het geheimzinnige overlijden van een onschuldig slachtoffer wordt de druk op het tweetal groter. Het duo zoekt naar bewijsstukken op het eiland Funzi, een luxe vakantieoord in Afrika. Hun vermoedens groeien dat een gewezen Duitse kanselier, die ook invloed heeft op een bedrijf dat gevaarlijke stoffen produceert, een spilfiguur is.

'Rode Lippen en onkruid' is een spannende roman over machtsmisbruik van grote mogendheden en multinationale ondernemingen.
 

Poetinov

Poetinov

'Poetinov' verlaat het pad van de klassieke thriller voor een verhaal met science fiction-inslag en onverwachte, soms grimmige wendingen. Genetica en elementen van transhumanisme komen erin aan bod. Wat als we een nieuwe soort zouden kunnen ontwikkelen, door toeval of door manipulatie? De deur staat dan open voor maffiapraktijken die onze verbeelding te boven gaan. Maar de realiteit haalt die verbeelding razendsnel in.

De Straffelozen

De Straffelozen

Wanneer Frederica Molsen tijdens het joggen een mobiele telefoon aan het Galgenweel in Antwerpen vindt, belt ze bij haar thuiskomst iemand uit de naamlijst op. Zonder het te beseffen komt ze in een netwerk terecht dat vanuit de Tweede Wereldoorlog naar een neonazistische motorbende in het huidige Antwerpen verwijst.

Molsen roept uiteindelijk Robbe Tjerk een vriend en onderzoeks-journalist ter hulp. Deze laatste ontmoet de geheimzinnige figuur Heidi Palt. Tjerk en Molsen moeten op commissaris Jasmine Traay beroep doen om hen te beschermen.

In het Duitse Bondsparlement gaf gewezen rijkskanselier Kohl toe weet te hebben over verborgen financieringen. Familie van oud SS’ers deinzen niet terug om geweld te gebruiken bij het zoeken naar deze geheime Zwitserse rekening.

Prof. dr. Rik Pinxten schrijft over het boek: "In Vlaanderen zijn er niet veel die een ‘cliffhanger’ kunnen schrijven. Met ‘De Straffelozen’ heeft Hubert van Lier dat zeker gedaan."

Voltaire en de van Goghcombine

Voltaire en de van Goghcombine

Wanneer geruchten de ronde doen dat studies van van Gogh in Frankrijk te koop zijn, groeit vanuit verschillende hoeken belangstelling.  Wanneer deze werken als echt erkend worden, staan er enorme bedragen op het spel.  Een bestuurder van de Halewijnbank ziet samen met een 'vriend' de kans om hierdoor hun beider rekeningen nog gevoelig aan te dikken en tegelijkertijd een andere kwalijke zaak van de bank op te lossen.  Wanneer winkeldetective Jef Tergo iemand in de supermarkt Struys onterecht van diefstal beticht en eisen stelt, begint de zaak uit de hand te lopen.  Commissaris Van Velthoven en zijn adjunct Wieme met onderzoeksrechter Petra Van Geninden stoten al gauw op hebzucht, geweld en moord.  Deze spannende misdaadroman werpt een ontnuchterende blik achter de schermen van de banksector.

De Lange Wapper en de dode vrouw

De Lange Wapper en de dode vrouw

De omstreden plannen voor de bouw van een gigantisch verkeersviaduct boven Antwerpen vormen de fictieve achtergrond voor deze politieke thriller. Een verhaal van machtsmisbruik en corruptie, waarin de politieke wereld en de ermee verbonden industriële machten centraal staan. In dit gevaarlijke web van geldzucht, machtshonger en eigenwaan, onderzoeken journalist Filip Ickx en barones Elvire van Tilt de Jonker de dood van een medestandster. Ze zullen ervaren dat ze met enorme belangen en scrupuleloze tegenstanders te maken hebben, voor wie een mensenleven van geen tel is. De Lange Wapper werpt zijn schaduw over de Scheldestad en houdt de lezer in zijn ban tot het laatste hoofdstuk. Een aanrader.

De Lange Wapper en de dode vrouw is de zesde misdaadroman van Hubert van Lier. Deze laatste heeft hij samen met Roger Rennenberg geschreven. Hij is medestichter van de Schrijversacademie en ere-voorzitter van de Vereniging van Vlaamse Letterkundigen.

Roger Rennenberg is doctor in de geesteswetenschappen. Hij schreef een groot aantal artikels over zijn vakgebied, maar ook literair-kritische studies, poëzie, toneel en literaire vertalingen.

Antwerpen Groenplaats

Antwerpen Groenplaats

Wanneer op een verlaten landweg een auto beschoten wordt, wil Walter Grigorius, nadat alles weer rustig schijnt, een kijkje nemen. Hij is toevallig in de omgeving omdat hij als hobby aan ecologische tuinbouw doet en van zijn buitenverblijf op weg naar huis is. Hij treft er een bewusteloze en gewonde vrouw aan, die als man verkleed is.

Om moeilijkheden te vermijden waarschuwt hij met de gsm van het slachtoffer de hulpdiensten en neemt de handtas van de vrouw mee om diefstal te vermijden. Goed en wel thuis, krijgt hij bezoek van Mira, een onbekende vrouw, die hem nipt uit de handen van twee huurmoordenaars redt. Als hij later op de avond de handtas aan de eigenares terugbrengt, komt hij in contact met Fernando, die hem een onderwereld figuur lijkt.

Al vlug ontdekt hij dat er met Tamara, zijn Oekraïense vriendin ook wat fout loopt, wanneer ze hun gemeenschappelijke bankrekening heeft gepluimd. Bovendien blijkt ze ook onvindbaar. Wanneer er in zijn appartement wordt ingebroken, besluit hij samen met Mira op onderzoek te gaan. Onmiddellijk geraakt Walter Grigorius verstrikt in een web waar ontvoering, afpersing en moord dagelijkse kost is. Hij voelt zich permanent bedreigd en moet vechten om zijn huid te redden.

Voltaire en de Chinese connectie

Voltaire en de Chinese connectie

Aan de Antwerpse kaai op het Zuid wordt een wagen in het water geramd.
Eén inzittende, Karel Van Lancker, bedrijfsleider van de farmaceuticagigant Pharmionto, kan gered worden. Voor een onbekende Chinese dame komt alle hulp te laat. Het pistool en het koffertje met een klein fortuin geld in de wagen schijnen op moord te wijzen.
Commissaris Van Velthoven ontmoet meer getuigen van het ongeval dan voor mogelijk wordt gehouden. Tijdens het moeizame onderzoek valt hij van de ene verbazing in de andere. Pharmionto blijkt gesjoemeld te hebben bij het uittesten van een nieuw geneesmiddel waarbij een patiënt de dood vond.
De privédetective Vereecke, aangesteld door Pharmionto, werkt zich in nesten. Pharmionto voert onderhandelingen met een Chinese producent van nepmedicamenten: de Chinese connectie.
Het duo Van Velthoven en Wieme, met op de achtergrond onderzoeksrechter, Petra Van Geninden, alias Voltaire, hebben de handen vol met het ontrafelen van dit bijna onontwarbare kluwen.

Voltaire en de Wodkawraak

Voltaire en de Wodkawraak

Wanneer de gepensioneerde Jan Tervaert het bezoek van zijn vroegere baas uit Rusland krijgt, is zijn zorgeloos leventje voorbij.
Prikogin presenteert hem een oude rekening waardoor hij als een rat in de val zit. Als losprijs eist de Rus dat Tervaerts dochter bij hem in Moskou komt werken. Omdat Prikogins tapijtenverkoop opdroogt, tracht hij zijn Oost-Vlaamse leverancier Perk te overtuigen om mee vodka te gaan stoken. Een nieuwe Russische wet verbiedt immers de invoer van vodka uit het buitenland.
Wanneer een cadeautje een verkeerde bestemming krijgt en Tervaerts dochter uit de klauwen van de Rus tracht te ontsnappen, komt er hulp van iemand die op wraak zint.
Onderzoeksrechter Petra Van Geninden alias Voltaire en commissaris Marnix Van Velthoven bijten zich vast in de zaak.

Dit spannende boek leest vlot vanaf de eerste bladzijde en licht een tipje op van de donkere kant van de Antwerpse haven.

Voltaire en de zaak Chemalo

Voltaire en de zaak Chemalo

Moord of zelfmoord?

In haar appartement wordt Eva Teugels, een jonge vrouw dood aangetroffen. Is zij het zoveelste drugsslachtoffer? Of werd ze uit de weg geruimd omdat ze op de hoogte was van bepaalde onfrisse praktijken in financiële kringen? Was haar eenzaamheid toch de oorzaak van haar dood? Of was het de afgunst van één van haar amoureuze partners? Voltaire en de zaak Chemalo is een misdaadroman die de lezers uitnodigt tot grondig speurwerk en het voortdurend herformuleren van vermoedens.

Het boek wordt gedragen door een spannend verhaal, een stevige structuur en een sterke karaktertekening

Voltaire en de Europese Unie

Voltaire en de Europese Unie

Een jongeman legt klacht neer bij onderzoeksrechter Petra Van Geninden. De feiten lijken op banale gronden te berusten.
Spanningen op het werk, gestrande relaties? Maar stilaan worden er bedreigingen geuit, waarmee niemand echt blijf weet. Behalve Katrien Gaarden, de nieuwe secretaresse van het directoraat voor wetenschap bij de Europese Unie. Ze zwijgt echter…
Zij zwijgt omdat haar baas er uitdrukkelijk om vraagt.

Voltaire en de Europese Unie is een misdaadroman die van de eerste toto de laatste regel boeit, naar de actualiteit verwijst, over een erg goede structuur beschikt en getuigt van psychologisch doorzicht.

Recente nieuwsberichten

24 dec 2019 | Rode Lippen en Onkruid
06 aug 2019 | Voetbal
01 apr 2019 | Winteruur