Overslaan en naar de inhoud gaan

De Lange Wapper en de dode vrouw

De Lange Wapper en de dode vrouw

De omstreden plannen voor de bouw van een gigantisch verkeersviaduct boven Antwerpen vormen de fictieve achtergrond voor deze politieke thriller. Een verhaal van machtsmisbruik en corruptie, waarin de politieke wereld en de ermee verbonden industriƫle machten centraal staan. In dit gevaarlijke web van geldzucht, machtshonger en eigenwaan, onderzoeken journalist Filip Ickx en barones Elvire van Tilt de Jonker de dood van een medestandster. Ze zullen ervaren dat ze met enorme belangen en scrupuleloze tegenstanders te maken hebben, voor wie een mensenleven van geen tel is. De Lange Wapper werpt zijn schaduw over de Scheldestad en houdt de lezer in zijn ban tot het laatste hoofdstuk. Een aanrader.

De Lange Wapper en de dode vrouw is de zesde misdaadroman van Hubert van Lier. Deze laatste heeft hij samen met Roger Rennenberg geschreven. Hij is medestichter van de Schrijversacademie en ere-voorzitter van de Vereniging van Vlaamse Letterkundigen.

Roger Rennenberg is doctor in de geesteswetenschappen. Hij schreef een groot aantal artikels over zijn vakgebied, maar ook literair-kritische studies, poƫzie, toneel en literaire vertalingen.

Uitgeverij:
Hubert van Lier & Roger Rennenberg Uitgeverij Artus
ISBN:
978-90-7904-813-7